به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب از معروفترین آثار کارل گوستاو یونگ، روانشناس، پزشک و فیلسوف سوئیسی است و 3 سخنرانی او را که در سال 1937 در دانشگاه ییل آمریکا ایراد شده است، در بر میگیرد. این سخنرانیها بعدها با اصلاح و اعمال اضافات با عنوان روانشناسی و دین منتشر شد اما در لحن ساده و بیان گفتگووار آن تغییری داده نشد.
یونگ در سال 1875 در شهر کسویل سوئیس متولد شد و پس از اتمام تحصیلات پزشکی در سال 1900 وارد خدمت در بیمارستان امراض روانی دانشگاه زوریخ شد و اندکی بعد به سمت استادی در این دانشگاه رسید. علاقه یونگ به پژوهش در حالات روانی، به ویژه از زمان برخورد او با فروید در سال 1907 شدت یافت.
فصل اول این کتاب، «خودمختاری ضمیر ناخودآگاه» نام دارد. در قسمتی از مطالب این فصل میخوانیم:
ما در این اعتقاد کاملا محق هستیم که خواب عینا جریان زیرزمینی روحیه را منعکس میکند و اگر بتوانیم به این ریشه دست یابیم، حقیقتا ریشه مرض را پیدا کردهایم.
فصل دوم و سوم کتاب هم به ترتیب «اعتقادات دینی و رمز و نشانههای طبیعی» و «تاریخ و روانشناسی یک رمز طبیعی» نام دارند. یونگ در سخنرانی دومش میگوید: به طوری که در فصل اول بیان کردم، چیزی که ضمیر ناخوداگاه را مجسم میکند، غالبا عبارت از «آنیما»( نفس به صفت مونث) یعنی یک هیکل زنانه است و ظاهرا رمز تربیع از آن سرچشمه میگیرد و به این ترتیب این همان زهدان یا پرورشدهنده تربیع و مادر خدا است، همانطور که زمین خود به خود به عنوان مادر خدا تلقی شده بود.
«روانشناسی و دین» با 133 صفحه، شمارگان 2000 نسخه و قیمت 2000 تومان منتشر شده است.
نظر شما